2013. július 28., vasárnap

17. évközi vasárnap

Hirdetések
A héten elsőcsütörtök és elsőpéntek lesz. Ebben a hónapban 1 héttel később keresem fel idős testvéreinket.
Szent István alapítvány idén is meghirdeti a budakalászi gimnazistáknak és egyetemistáknak szóló ösztöndíját. A pályázati adatlapot az újságos asztalon találjuk. A pályázatokat augusztus 11, este 7 óráig lehet leadni.
YOUCAT címmel magyarul is megjelent Benedek pápa ajánlásával írt fiataloknak szóló katekizmus. Ez a könyv 800 forinttal olcsóbban 2700 Ft-ért megvásárolható a templomban.
Keresztelés
Szommer Olivér és Radics Bence keresztelése augusztus 4-én 11 órakor lesz Szentistvántelepen.
Esküvő
Horváth Viktor és Rutkai Brigitta esküvője Július 27-én 16 órakor lesz a Budakalászi templomban.
Juhász Gergely és Zsille Nóra augusztus 3-án fogad örök hűséget.
Temetés
Tóth Imréné Mária testvérünk temetése Július 30-án 11.15-kor lesz a Tamás utcai urnatemetőben. A temetés után Szentmise lesz a Kalászi templomban.Miseszándékok
Szombat 19.00 Szentistvántelep +Zelei Jánosért szülőkért testvérekért.
Vasárnap: 8 óra Budakalász püspök atya szándékára
        10 óra Szentistvántelep +Mária
        19 óra Budakalász +Gyuricza Istvánért
Hétfő Budakalász elmarad
Kedd Szentistvántelep elmarad
Szerda Budakalász reggel 7 óra elmarad
Csütörtök Szentistvántelep elmarad
Péntek Budakalász elmarad
Szombat 19.00 Szentistvántelep Hálából
Vasárnap: 8 óra Budakalász püspök atya szándékára
        10 óra Szentistvántelep +Magdolna és Antalffy család elhunyt tagjaiért
        19 óra Budakalász +Francz Rudolfné Máriáért

A héten ünnepeljükSzent Mártát, Aranyszavú Szent Pétert, Loyolai Szent Ignácot, Ligurgi Szent Alfonzot, Vercelli Szent Özsébet. Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születésnapját vagy névnapját.

Prohászka Ottokár gondolataiból: «És lőn, midőn bizonyos helyen imádkozott, amint elvégezte, monda neki egyik tanítványai közül: lírám, taníts minket imádkozni.» (Luk. 11, 1.)
a) Taníts a Végtelenhez szólni s vezess azokra az ösvényekre, melyeken lelkünk Isten felé eligazodik úgy, hogy beszélhet vele. Látjuk Mester rajtad, hogy te tudsz elmélyedni s tudsz Istennel beszélni; érezzük azt is, hogy az életnek nem szabad külsőségessé s lapossá válnia, – nem szabad lelkünknek a természet mechanizmusában ellapulnia. Gyarló szívünk is kiindul sokszor ösztönszerűen az ősigaz, az ősszépség, az őserő felé, mert észreveszi, hogy formával, vagyis gondolattal, szépséggé» vagyis örömmel van telve a világ; oly közel van az Isten! Megindulunk, dadogunk, karjainkat kiterjesztjük feléje; de nem bízunk magunkban s inspirációnkban; azért Uram, te a «látó», a «mester», ki Istentől jöttél, taníts anyanyelvre, melyet Isten is, meg mi is megértünk; taníts a lélek legédesebb anyanyelvére; ez az imádság!
b) «Imádkozván, sokat ne beszéljetek, mint a pogányok … így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben-» (Máté 6, 9.) Imádkozni, azaz a Végtelen felé fordulni, a lelkünkben nyíló mélységek öntudatára ébredni, a természet s a kegyelem sugárzatába állni s azt a szót keresni, mely erő, élet s öröm legyen! Ez az imádságos szó, mely mindent mond: Miatyánk. Sokan csak sötétséget, ridegséget láttak a létben, sötét volt a lelkük; Jézus fénnyel s meleggel járja át az életet; azok csak felhőket láttak, ő napot; azok csak chaoszt, ő szerető gondolatot; azok csak a pusztulás örvényei felé jártak, a sötétségen keresztül futtatja a lelket, mint sötét szobákon dobogó szívvel a gyermeket … atyjának karjaiba. Ez a szellem csap felénk a természetből s a természetfeletti világból; ez állítja fénybe lelkünket s megolvasztja szívünket!· Azért már nemcsak mondjuk, de énekeljük is azt az örvendetes kinyilatkoztatást: Miatyánk! Miatyánk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése