2014. november 25., kedd

Krisztus Király vasárnapja

Hirdetések
Mai vasárnap a Karitász javára gyűjtünk.
Minden gyermeknek legyen karácsonya plakát és tájékoztatót a hirdető táblán találunk pénzt az OTP 11742087-20021788 számra, játékokat a faluházban lehet leadni.

Budakalász
Aki szívesen szerepelne a Karácsonyi misztérium játékban, iratkozzon fel a sekrestyében.

Szentistvántelep
Adventi teakészítésre lehet feliratkozni a hátul kitett lapon.
November 23-án gitáros mise lesz Szentistvántelepen. Bemutat-koznak az új gitárosok.
Gitáros énekkar próbája csütörtökön 6 órától van a telepi plébánián.
Németországból kaptuk a hírt, hogy Kuch Adolfné Czirkelbach Gizella elhunyt. Temetése 2014 november 20-án volt Schorndorfban.
Plébánia épület
Elkezdtük a Szentistvántelepi plébánia felújítását. A falak lebontása után lebetonozták és leszigetelték az alzatot. Jövő héten gipszkartonozással folytatják a munkát. A hátsó perselyben elhelyezett adományokkal lehet támogatni a felújítást. Köszönjük az elmúlt hónapban a perselybe elhelyezett adományokat.
Miseszándékok
Szombat : Szentistvántelep 18 óra Zelei Jánosért és testvérekért Arankáért és Saroltáért
Vasárnap: Budakalász 8 óra püspök atya szándékára
        Szentistvántelep 10 óra +Pór János és neje Annáért
        Budakalász 18 óra +Frida és Sebő testvéreinkért
Hétfő: Budakalász elmarad
Kedd Szentistvántelep elmarad
Szerda Budakalász elmarad
Csütörtök elmarad
Péntek Budakalász +Monostori Györgyért
Szombat : Szentistvántelep 18 óra +Hauptmann szülőkért és testvérért
Vasárnap: Budakalász 8 óra püspök atya szándékára
        Szentistvántelep 10 óra +Zsótér Mihályért
        Budakalász 18 óra +Mirk Istvánnéért Éváért


A héten Vietnámi vértanúk, Katalin, Marciai Szent Jakab  és Szent András apostol ünnepe lesz. Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születés vagy névnapját.Ferenc pápával:Ferenc pápa nyolc tanácsa jegyes és házaspároknak
1. „A házasságon nap mint nap dolgozni kell. Azt is mondhatnánk, olyan, mint egy mesterember munkája, mint az aranyművesség, hisz a férj feladata, hogy még inkább nővé tegye a feleségét, a feleség feladata pedig még inkább férfivá tenni a férjét. Az emberségben is együtt növekednek, férfiként és nőként.”
2. „A szeretet kapcsolat. Olyan valóság, amely napról napra növekszik. Ha példával szeretnénk illusztrálni, azt mondhatnánk: úgy épül, mint egy ház. Együtt építitek a házat, nem egyedül!”
3. „A házasságot ne az érzelmek homokjára építsétek, melyek jönnek-mennek. Építsétek a valódi szeretet sziklájára, a szeretetre, amely Istentől való.”
4. „Nem csak az a fontos, hogy sokáig tartson a házasság. A házasság minősége is számít.”
5. „Amikor a Miatyánkot imádkozzuk, azt kérjük: mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma. A házastársak megtanulhatnak így imádkozni: Urunk, mindennapi szeretetünket add meg nekünk ma.”
6. „Szabad? Így kérhetjük kedvesen, hogy beléphessünk a másik ember életébe, tisztelettel és figyelemmel. Tudjuk, hogyan kell köszönetet mondani? Jegyesként, hamarosan házaspárként fontos éltetni magatokban annak tudatát: házastársatok Isten ajándéka. És amikor az ember ajándékot kap Istentől, azt mondja: Köszönöm.”
7. „Mindannyian jól tudjuk, nem létezik tökéletes család, tökéletes férj, tökéletes feleség. A tökéletes anyósról nem is szólva… Mi létezünk, mi, bűnösök. Jézus jól ismer minket, és elárul nekünk egy titkot: soha ne fejezzük be úgy a napot, hogy ne kérnénk bocsánatot, ne bocsátanánk meg egymásnak.”
8. „Tegyetek róla, hogy [az esküvő] valóban ünnep legyen, mert a házasság ünnep. Keresztény ünnep, nem világi. Arra gondoltatok, teát iszogattok majd? Semmi esetre se, bor nélkül nem ünnep az ünnep. (...) Ami kétezer évvel ezelőtt Kánában történt, valójában minden esküvőn megtörténik: az Úr jelenléte lesz az, ami teljessé, mélyen igazzá teszi a házasságotokat. (...) És az Ő jelenléte az, ami megadja a jó bort.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése