2015. szeptember 5., szombat

23. évközi vasárnap
Hirdetések
Veni Sancte szentmisét mondunk Szentistvántelepen 10 órakor Budakalá-szon 18 órakor. A Szentmisék után bemutatjuk a hitoktatókat. 1-7 osztály-ba 270 gyerek jelentkezett hitoktatásra. Imádkozzunk és példánkkal segít-sük, hogy az idei évben közelebb kerüljenek a Jóistenhez.
Elsővasárnap van, a Szentmiséken templomaink javára gyűjtünk.
A reggeli szentmisék után rózsafűzér titokcsere lesz.
Szeptember 1-től az esti misék 18 órakor kezdődnek.
Felnőtt megtérő hittan szeptemberi alkalma 13-án az esti mise után lesz.
Bérmálkozásra felkészítő hittan indul kéthetente vasárnap esténként. Várjuk a 14 évesnél idősebb fiatalok jelentkezését.
Budakalász
Szeptember 13-án lesz a Budakalászi templom búcsúja. A búcsúi mise 10 órakor kezdődik Kalászon.
Plébániai nap lesz szeptember 19-én Budakalászon. Várunk mindenkit erre az alkalomra, aki szeretne ebédet kapni, kérjük hátul helyezze el a jelentkezési lapot. Megbeszélés esti mise után.
A Szentistvántelepi gregórián kórus koncertje lesz a plébániai nap keretében szeptember 19-én 17 órakor.
Harcsa Veronika koncert lesz október 16-án 19 órakor Kalászon.
Szentistvántelep
Baba-mama évnyitó alkalma szeptember 8-án kedden 10 órától lesz.
Nagypapa-nagymama klub. Szeretettel várjuk idős testvéreinket szeptember 10-én 16 órakor egy evangélium központi találkozási és beszélgetési lehetőségre a Szentistvántelepi Plébánián.
Keresztelés Baluka András keresztelője szeptember 6-án ½ 12-kor lesz.
Esküvő Kulin Dániel és Andrejszky Zsófia szeptember 12-én 3-kor házasodik a Rákospalotai Magyarok Nagyasszonya templomban.
Temetések Palotai István Béla testvérünk temetése szeptember 10-én 11 órakor lesz a Szentistvántelepi temetőben.
Kulimár Ernő testvérünk temetése szeptember 10-én 15 órakor lesz a Katolikus Temetőben. Elhunyt testvérünk lelkiüdvéért szentmisét ajánlunk fel a temetés után.
Horváth Istvánné temetése szeptember 11-én 13 órakor lesz a Katolikus temetőben. Szentmisét ajánlunk fel a temetés előtt 11.30-kor.
Kovács László (Petőfi térnél lakott) temetése szeptember 11-én 16.30-kor lesz görögkatolikus szertartás szerint. A temetés előtt szentmise lesz a Budakalászi templomban 15.30-kor.
Maris Olivérné Gizella testvérünk temetése szeptember 17-én csütörtökön lesz a Katolikus temetőben.Miseszándékok
Szombat Szentistvántelep 18 óra +Csanadcz és Schütz szülőkért
Vasárnap: Budakalász 8 óra hívekért
Szentistvántelep 10 óra Kiefer és Kovács család +tagjaiért
       Budakalász 18 óra Tolnai családért
Hétfő Budakalász 18 óra +Szülőkért Máriáért és Béláért
Kedd Szentistvántelep 18 óra fiatal házasokért
Szerda Budakalász 7 óra szabad
Csütörtök: Szentistvántelep 18 óra szabad
Péntek Budakalász 18 óra +Sitkovics Béláné Máiráért
Szombat Szentistvántelep 18 óra +szülőkért Máriáért és Tiborért
Szent Kereszt Templom búcsúja
Vasárnap: Budakalász 10 óra püspök szándékára
       Szentistvántelep 10 óra +Máriáért
       Budakalász 18 óra +Botkai Gyuláért
A héten Kassai vértanúk ünnepe és  Szűz Mária születésnapja és névnapja lesz. Isten éltessen mindenkit aki a héten ünnepli születés vagy a névnapját.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a rászorulók megsegítésére – Ferenc pápával egységben – felkérte a Katolikus Karitászt, hogy az állami hatóságokkal együtt-működve – miként eddig is – az adott jogi és humanitárius helyzetben keresse a segítségnyújtás leghatékonyabb módjait.
A jelen történelmi helyzet súlyának tudatában aggodalmunkat fejezzük ki közel-keleti keresztény testvéreink sorsa iránt. Ezzel egyidejűleg hangsúlyozzuk, hogy az államok joga és kötelessége megvédeni polgáraikat. Szeptember 14-én imanap lesz a menekültekért.                                Budapest, 2015. szeptember 3.
Zarándoklat Medjugorjéba Kemenes Gábor atya szervezésében zarándoklat indul Medjugorjéba október 20-25-ig. Költsége 60EUR+17 000Ft Jelentkezni lehet Szeptember 10-ig Szokolay Józsefnél a 202848737-es telefonszámon.
Máltai szeretetszolgálat szociális gondozó, ápoló munkakörbe munkatársat keres a gondviselés háza Hajléktalanmentő átmeneti szállásra. Tel 2021363
Szeptember 18-án 100 szerzetesrend mutatkozik be a Szerzetesek évében az Erzsébet híd pesti hídfőjénél. Részleteket: a www.szerzetesektere.hu oldalon lehet olvasni.
Szent Imre tanulmányi ösztöndíj papírjait hátul megtaláljuk.


Ferenc pápa beszéde a a Népi Mozgalmak világtalálkozóján. /befejezés /


Kérek mindenkit, hívőket és hitetleneket, hogy gondoljanak arra a sok püspökre, papra és laikusra, akik Jézus evangéliumát bátran és szelíden, tiszteletteljesen és békésen prédikálták és prédikálják továbbra is, akik az emberi fejlődés és szeretet nagy hatású munkáit hagyták maguk után, akik gyakran az őslakosság oldalán álltak, vagy csatlakoztak az őslakosok népi mozgalmaihoz, vállalva a mártíromságot is. Az egyház, annak fiai és lányai a latin-amerikai emberek identitásának részét képezik. Egy olyan identitásét, amelyet itt, ugyanúgy, mint más országokban, bizonyos erők el akarnak törölni, mert hitünk sokszor forradalmi, és mert hitünk dacol a mammon zsarnokságával. Ma rémülettel nézzük, ahogy a Közel-Keleten és máshol a világon annyi testvérünket üldözik, kínozzák és ölik meg azért, mert hisznek Jézusban. Ezt ellen is fel kell szólalnunk: a mostani harmadik világháborúban egyfajta népirtás zajlik, amelynek véget kell vetni.

Engedjétek meg, hogy kifejezzem testvéreinknek a latin-amerikai őslakos mozgalomban mély szeretetemet és elismerésemet az erőfeszítéseikért, hogy olyan együttélést alakítsanak ki emberek és kultúrák közt, melyet én polihedrikusnak (=többdimenziós) neveznék, ahol minden csoport egy közösen kialakított sokszínűség révén őrzi meg saját identitását úgy, hogy az nem veszélyezteti, hanem inkább erősíti az egységet. Az kultúrák együttéléséért folytatott küzdelmetek, amely az őslakosok jogainak védelmét ötvözi az államok területi integritásával, mindannyiunk számára gazdagító és lelkesítő.

3.3. A harmadik feladat talán ma a legfontosabb számunkra. Ez Föld Anyánk védelme.

Büntetlenül zajlik közös otthonunk kirablása, letarolása és megkárosítása. E folyamatnak gyáván védelmére kelni komoly bűn. Egyre növekvő csalódottsággal nézzük, ahogy egyik nemzetközi csúcstalálkozó zajlik a másik után, komoly eredmény nélkül. Nyilvánvaló, határozott és sürgető erkölcsi kötelességünk teljesíteni, ami eddig nem történt meg. Nem engedhetjük meg bizonyos – globális, ámde nem univerzális – érdekeknek, hogy uralkodóvá váljanak államok és nemzetközi szervezetek felett, és azt sem, hogy folytassák a teremtés rombolását. Az emberek és mozgalmaik szólaljanak fel, mozgósítsák magukat, és követeljék – békésen, de határozottan –, a megfelelő intézkedések sürgős végrehajtását. Kérlek titeket Isten nevében, védjétek meg Föld Anyát. Erről a kérdésről megfelelően szóltam a „Laudato Si” kezdetű enciklikámban.

4. Zárásképpen szeretném megismételni: az emberiség jövője nem csupán a nagy vezetők, a nagyhatalmak és az elit kezében van. Alapvetően az emberek kezében van, és az emberek szervezőkészségén múlik. Az ő kezük az, amely a változásnak ezt a folyamatát alázatosan és szilárd meggyőződéssel irányítja. Veletek vagyok! Mondjuk együtt szívből: ne legyen család lakhatás nélkül; ne legyenek parasztok föld nélkül; ne legyenek munkások jogok nélkül; ne legyenek emberek szuverenitás nélkül; ne legyenek egyének méltóság nélkül; ne legyenek gyerekek gyermekkor nélkül; ne legyenek fiatalok jövő nélkül; ne legyenek idősek tisztes öregkor nélkül! Folytassátok a küzdelmet, és kérlek titeket, hogy nagyon vigyázzatok Föld Anyánkra. Imádkozom értetek és veletek, és kérem Istent, a mi Atyánkat, hogy álljon mellétek, és áldjon meg benneteket, hogy töltsön el titeket szeretettel, és védjen meg utatokon azáltal, hogy erőt ad nektek talpon maradni: ez az erő a remény, a remény, amely nem okoz csalódást. Köszönöm, és kérlek titeket, imádkozzatok értem.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése