2015. október 25., vasárnap

30. évközi vasárnap

 
Hirdetések
Köszönjük a missziók javára felajánlott adományokat.
    Budakalászon: 83965Ft Szentistvántelepen: 55220Ft –ot továbbítottunk az Egyházmegyén keresztül a pápai missziós műveknek.
Ma hajnalban óraátállítás volt, 1 órával hosszabb volt az éjszaka.
November 1-én Mindenszentek napján délután 3 órakor ima lesz elhunyt testvéreinkért a katolikus temetőben, utána sírkőmegáldás. Aki szeretné az elmúlt évben elkészült sírkövet megáldatni, kérem, hogy iratkozzon fel a sekrestyében.
November 1-én az esti szentmise után (19 órakor) ima lesz elhunytjainkért a Kálvárián.
Temetőtakarítás lesz október 31-én a Katolikus Temetőben.
Hitoktatás
Bérmálkozásra felkészítő hittan indul kéthetente vasárnap esténként. Következő alkalom november 1-én a mise előtt kivételesen 17 órakor lesz.
Felnőtt megtérő hittan október 25-én lesz.
Nagy szeretettel köszöntjük egyházközségünk legfiatalabb tagját Bernek Andor Olivért.
Keresztelés
Október 25-én 11.30-kor Budakalászon keresztelem Csikhelyi Andrást, Csökő Nórát, Zima Dominikot, Zima Natalit, Zima Vivient.
Házasság
Patkó Henrietta és Varga Dávid október 31-én 14.30-kor fogad örök hűséget a Budakalászi templomban.
Telep
Baba-mama klub lesz november 3-án kedden 10-től.
Nagypapa-mama klub következő alkalma november 12-én csütörtökön 16.30-tól lesz.
 

Miseszándékok
Szombat Szentistvántelep 18 óra +Mézes Istvánért
Vasárnap: Budakalász 8 óra püspök szándékára
       Szentistvántelep 10 óra +Édesanyáért és férjeinkért
       Budakalász 18 óra Schmidt, Fortwingel és Kochlberger család elhunytjaiért
Hétfő Budakalász 18 óra Antal család elhunyt és élő tagjaiért
Kedd Szentistvántelep 18 óra szabad
Szerda Budakalász 18 óra +szülőkért
Csütörtök: Szentistvántelep 18 óra +Orsolyáért
Péntek Budakalász 18 óra +édesanya lelki üdvéért
Szombat Szentistvántelep 18 óra +Borszéki Ferenc és feleségéért Takács Olgáértt
November 1 mindenszentek ünnepe
Vasárnap: Budakalász 8 óra püspök szándékára
       Szentistvántelep 10 óra szabad
       Budakalász 18 óra +Markuj Győzőért
November 2. Halottak napja Hétfő (munkanap)
Szentistvántelep 7 óra szabad
Budakalász 18 óra püspök atya szándékára
Október hónapban minden este rózsafűzért imádkozunk Budakalászon, Szentistvántelepen csak a Szentmisék előtt.
 
A mai nap Boldog Mór püspök emléknapja, a Szent Simon és Szent Júdás apostolok és mindenszentek ünnepe lesz. Isten éltessen mindenkit aki a héten ünnepli születés vagy a névnapját.
 


Ferenc pápa beszéde. Szeptember 27-én a Szentatya szentmisével zárta le a Családok VIII. Világtalálkozóját Philadelphiában a Benjamin Franklin Parkban kétmillió hívő részvételével. /folytatás/

 

Jézus egyenesen, mégis szeretettel azt mondja nekünk: „Ha ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább adja mennyei Atyátok a Szentlelket azoknak, akik kérik tőle” (Lk 11,13). Mekkora bölcsesség rejtőzik ezekben a szavakban! A jóság és szívbeli tisztaság tekintetében ugyanis nekünk, embereknek nincs sok büszkélkednivalónk! De Jézus tudja, már, ami a gyerekeket illeti, hogy határtalan nagylelkűségre vagyunk képesek. Ezért bátorít minket: ha van hitünk, az Atya megadja nekünk az ő Lelkét.

Mi, keresztények, az Úr tanítványai kérjük a világon élő családokat, hogy segítsenek nekünk. Olyan sokan vagyunk, akik itt részt veszünk ezen az ünnepen, és már ez magában valami prófétai jellegű, egyfajta csoda a mai világban, amely belefáradt abba, hogy újabb megoszlásokat, újabb szakadásokat, újabb csapásokat találjon ki. Bárcsak mindnyájan próféták lennénk! Bárcsak mindnyájan megnyílnánk a szeretet csodái előtt saját családunk és a világ összes családjának java érdekében – a szeretet csodáiról beszélek –, és így le tudnánk győzni a kishitű és lehangolt szeretet botrányát, amely bezárkózik önmagába és türelmetlen másokkal szemben! Felteszek nektek egy kérdést, hogy mindnyájan válaszoljatok rá, mivel a „türelmetlen” szót használtam: A mi otthonunkban kiabálunk, vagy szeretettel és gyengédséggel beszélünk egymással? Ezen jól le tudjuk mérni szeretetünket.

Milyen szép lenne, ha mindenütt, határainkon túl is, bátorítani és értékelni tudnánk ezt a próféciát és ezt a csodát! Újítsuk meg hitünket az Úr szavában, amely erre a megnyílásra hívja családjainkat, mindannyiunkat arra hív, hogy vegyünk részt a férfi és nő közötti próféciában, ez a szövetség ugyanis életet szül és feltárja Istent. Segítsen minket az Úr, hogy részt vegyünk a béke, a gyengédség és a családi szeretet próféciájában! Segítsen, hogy részt vegyünk abban a prófétai gesztusban, hogy gyengéden, türelemmel és szeretettel gondját viseljük gyermekeinknek és a nagyszülőknek!

Imádkozzunk, hogy mindenki, aki ezen a földön családot akar építeni, megtanítsa gyermekeit örülni minden tettnek, amely legyőzi a rosszat – egy ilyen család megmutatja, hogy a Lélek él és működik, egy ilyen család hálával és megbecsüléssel találkozik majd, bármelyik néphez, valláshoz vagy térséghez tartozzon is.

Isten adja meg mindnyájunknak, hogy az evangélium prófétái legyünk, a család evangéliumáé, a család szeretetének evangéliumáé, az Úr tanítványaiként, és adja meg nekünk azt a kegyelmet, hogy méltók legyünk arra a szívbeli tisztaságra, amely nem botránkozik meg az evangéliumon! Úgy legyen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése