2015. december 5., szombat

Advent 2. vasárnapja


Hirdetések
Ma gyújtottuk meg az Adventi koszorú második gyertyáját.
A hónap elsővasárnapja van. A szentmiséken templomaink javára gyűjtünk. A reggeli misék után rózsafűzér titokcsere lesz.
Hétfőn, szerdán pénteken Budakalászon, kedden, csütörtökön, szombaton Szentistvántelepen reggel 6 órakor imádkozzuk a Roráté szentmisét.
Doboz ajándék Idén karácsonykor is szeretnénk megajándékozni egyedülálló idős testvéreinket. Tavaly 60 csomagot küldtünk el. Aki szeretne részt venni a megajándékozásban a mise után 1 dobozt vigyen magával.
Szentmise előjegyzés: elkészült a 2016-os évi napló. A stóla díjszabás nem változott. Az énekes mise 2100 Ft, a csendes mise 1200 Ft adományt kérünk.
Szentcsaládjárás  Aki szívesen részt venne a Szentcsaládjárásban kérem hogy iratkozzon fel a kitett lapon.
December 8-án kedden Szeplőtelen Fogantatás ünnepén elimádkozzuk a rózsafűzért a roráté szentmise után hazánkért.
December 19-én templomtakarítás lesz mindkét templomban. Faállítás december 23-án szerdán Budakalászon a roráté után és  8 órától Szentistvántelepen.
December 20-án vasárnap 19 órakor Adventi koncert lesz a Budakalászi templomban. Fellép a Szent Cecília kórus, Tavasz női kar és a Lustige Schwaben.
Hitoktatás Ma este felnőtt megtérő hittan lesz.
Bérmálkozásra felkészítő hittan következő alkalom december 13-án a mise után lesz.
Szentistvántelep
Adventi teakészítésre lehet feliratkozni a hátul kitett lapon.
Nagypapa-mama klub következő alkalma december 8-én kedden 16.30-tól lesz.
Teakészítéshez várunk segítőket a telepi templomhoz. Feliratkozni a kitett lapon lehet.
Temetés Kovács Ferencné Frey Aranka temetése december 4-én 11 órakor lesz a csalogány utcai temetőben.
Budakalász Aki szívesen szerepelne a Budakalászi karácsonyi misztérium játékban, iratkozzon fel a sekrestyében. Első próba pénteken 7 órakor lesz.
Gyűjtés a jégpályára Jövő héten gyűjtést szervezünk a cserkész jégpálya palánkjára. Adományokat a cserkészeknek lehet odaadni.

Miseszándékok
Szombat Szentistvántelep 6 óra szabad
Szentistvántelep 18 óra +szülőkért és nagyszülőkért
Vasárnap: Budakalász 8 óra hívekért
       Szentistvántelep 10 óra +Tősér Józsefért
       Budakalász 18 óra +Mirk Istvánné Éváért
Hétfő Budakalász 6 óra Kati, Jutka, Mari és családjaiért
Kedd Szentistvántelep 6 óra Gizella Gyógyulásáért
Szerda Budakalász 6 óra szabad
Csütörtök: Szentistvántelep 6 óra Bözsike néniért
Péntek Budakalász 6 óra Élő édesapáért, gyerekeiért és unokáiért
Szombat Szentistvántelep 6 óra +Húsvét Mártonért
Szentistvántelep 18 óra +Matild és Mihály
Vasárnap: Budakalász 8 óra püspök szándékára
       Szentistvántelep 10 óra Varga Imre és szülők
       Budakalász 18 óra +Deutsch szülőkért
A héten Szent Ambrus püspök, Szeplőtelen fogantatás, Szent Damazusz pápa, Chantal Szent Johanna Franciska és Szent Lúcia ünnepe lesz. Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születés vagy névnapját.
 
Egyházközségi hozzájárulás Köszönöm mindenkinek, aki már befizette az egyházi hozzájárulását. Budakalászon 318-an Szentistvántelepen 205-en  támogatták az egyházközség működését. Az egyházközségi hozzájárulást csekken, a plébánián, vagy átutalással tudják befizetni. A plébánia bankszámlaszáma:
        Budakalász OTP Bank 11742087-20001027
        Szentistvántelep OTP Bank11742087-20074205


Silacher Miklós gondolatai Adventre: AZ ÚJ EGYHÁZI ÉV KRISZTUS NÖVEKEDÉSÉT SZOLGÁLJA

DECEMBER 6. ADVENT 2. VASÁRNAPJA Ének: Hozsanna 2/1,2, Biblia: Bár5,1-9. Fil1,4-6.8-11. Lk3,1-6.

Mindnyájan tudjuk, hogy adventben várjuk Jézus születését. Ez azt jelenti, hogy az ember számára ismét megnyílik az üdvösség útja. Az első emberek bűne elrontotta Isten csodálatos tervét. Az ég bezárult. Az ember reménytelenül haladt a kárhozat felé.

Isten azonban nem azért teremtett embert, hogy az elkárhozzék! Isten üdvösséget készített az embernek. És ha az ember el is rontott mindent, Isten nem adta fel. Elküldte Fiát a bűnössé vált világba. Ő Kereszthalálával helyreállította a megromlott rendet. Az ember újra elindulhatott Isten felé, az üdvösség felé. Keresztelő János ennek volt a hirdetője. Ő a nagy előfutár, aki Jézus földi működését előkészítette.

Jézus által mindenki számára felragyogott az üdvösség napja. Sajnos, mégsem látja meg mindenki az üdvösséget. Sok embert annyira leköt ez a földi élet, a munka, a vagyongyűjtés, az élvezetek hajszolása, hogy egyszerűen nem marad ideje és figyelme az igazi értékekre. Számukra a karácsony legtöbbször csak „ajándékozási kényszert” jelent.

Mi azonban tudjuk, hogy nemcsak venni kell ajándékokat, hanem ilyenkor kapjuk meg a legnagyobb ajándékot, magát Jézus Krisztust. Mi Keresztelő Jánosra hallgatunk, aki nekünk is meghirdette, hogy megláthatjuk ezt az üdvösséget. És megpróbálunk minél több embertársunknak segíteni, hogy az üdvösséget ők is megláthassák.

Miatyánk, Üdvözlégy, Hozsanna 9/1,2, vagy taizei énekek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése