2017. július 29., szombat

17. évközi vasárnap

Hirdetések

Szeptember 1-ig az esti misék 7-kor kezdődnek.

A héten elsőpéntek lesz, idős beteg testvéreinket a szokott időben fogjuk felkeresni.

Pénteken 18 órától engesztelő imaóra lesz a Kalászi templomban, 18.30-tól szentségimádás.

Szent István alapítvány ösztöndíj papírjait az újságos asztalon megtaláljuk.

 

Bíboros atya augusztus 1-el új plébánost nevezett ki Budakalászra és Szentistvántelepre Kelemen László személyében. Kálmán Józsefet a Külsőferencvárosi Szent Kereszt plébánia ellátásával bízta meg. Kérem a hívek imáját, hogy a helyezést és az új helyen a szolgálatomat Isten akarata szerint tudjam ellátni.

Esküvő Augusztus 5-én fogad örök hűséget Ila Ádám és Gombás Rita.

Örökfogadalom: Korábbi hitoktatónk Nagy Ágnes augusztus 6-án tesz első fogadalmat. Foglaljuk imáinkba szerzetesi útját.

Temetés Múlt héten temettük Kelemen Istvánt és Czinege Lajosné Katalin testvérünket.

Németországból kaptuk a hírt, hogy özv. Schenek Józsefné szül. Mandjik Veronika július 17-én meghalt. Temetése Július 24-én Backnangi Erdei temetőben volt.

  
Szombat Szentistvántelep 19.00 Házaspárért Erzsébetért és Gáborért
Vasárnap:           Budakalász 8 püspök szándékára
       Szentistvántelep 10 élő és +Stofira Margitért
       Budakalász 19 óra Hálából
Hétfő Budakalász 19 óra +Huy Henrikért és feleségéért Katalinért
Kedd Szentistvántelep 19 óra szabad
Szerda Budakalász 7 óra +Édesanyáért
Csütörtök Szentistvántelep 19 óra szabad
Péntek 
Budakalász 19 óra szabad
 Szentistvántelep 19.00 Anitáért és Gáborért, hogy erősödjenek a hitben
Vasárnap:
       Budakalász 8 hívekért
       Szentistvántelep 10élő és Családért
       Budakalász 19 óra Mária és Zsolt 35. évf.
 

 

 

A héten Loyolai Szent Ignác, Ligurgi Szent Alfonz, Vercelli Szent Özséb és Vianney Szent János emléknapja lesz. Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születés vagy a névnapját.

 

Csomagolópapír

 

Augusztus 1-el új helyen a Budapest Külsőferencvárosi Szent Kereszt templomban (Ecseri úton) fogom tovább papi hivatásomat megélni.

Amikor pappászenteltek, akkor bíboros atyának ígéretet tettem, hogy engedelmeskedem . Ő kért meg, hogy vegyem át a plébániát Kerényi Lajos atyától, hiszen ő már betöltötte a 90 évet.

Hála van a szívemben, hiszen Budakalászon és Szentistvántelepen egy nagyon jó közösséget ismerhettem meg. Jó volt részese lenni ahogy az emberi kapcsolatok egyre jobban kibontakoznak.

Szomorú tapasztalat, hogy az elmagányosodás egyre nagyobb mértéket ölt a társadalmunkban. Sokan úgy gondolkodnak, hogy az én házam az én váram. Az emberek egyre messzebb kerülnek egymástól, egyre kevesebb az emberi kapcsolat. Nincs csengő, nincs házszám és nincs egymás meglátogatása.

Az egyházközségben ennek a fordítottját tapasztalhattam meg. Jó volt ennek az oázisnak a részesévé lenni, ahol az emberek közelebb kerülnek egymáshoz, barátságok alakulnak ki és befogadó közösség jön létre, ahol mindenkit szeretettel látnak.

Az elmúlt időben nagyon sok visszajelzést kaptam és nagyon sok hálában volt részem. Kezdem elhinni, hogy ennyire jó ember vagyok :-). Jó tudni, hogy ez csak a csomagolópapír. Jézus a lényeg. A pap igyekszik az embereknek odaadni Jézust. Van akinek a kezében nagyon díszessé válik, másik kezében nagyon értékes, de nem érdemes a papírnál megmaradni. Jézus fontosabb. A lényeg az, ami bent van.

Köszönöm mindenkinek a bizalmát, aki Jézust keresve jöttek el a templomba és a plébániára. Amikor Jézust tudtam adni a szentségekben a gyóntatásokban, a beteglátogatásokban, az áldozásban és az esküvőkön, akkor éreztem, hogy valóban Isten eszköze lehetek.

Köszönöm az itt eltöltött 9 évet. Kérem, hogy bocsássátok meg gyarlóságaimat és imádkozzatok értem.

 

 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése