2017. szeptember 15., péntek

Évközi 24. vasárnap


 
Hirdetések
 
A hétvégén ünnepeljük a budakalászi templom búcsúját. A reggeli misén a Lustige Schwaben Kórus énekel, míg az esti szentmise gitáros lesz.
Hajós kirándulás lesz szeptember 23-án szombaton, melyet főleg a családok figyelmébe ajánlok, mely program ismertetése a hirdetőtáblán található meg.
Az idei évben indul plébániánkon bérmálásra felkészülő hittancsoport, melyre szeretettel várom az idén legalább 8. évfolyamot kezdő fiatalokat. A hittan kéthetente lesz a vasárnapi szentmise után a hittanteremben. Az első alkalom jövő vasárnap (szept. 17.) lesz.
Szeretettel várjuk azon gyermekek jelentkezését a sekrestyében, akik a ministráns szolgálatban szeretnének segíteni.
Az 1111. Szent István Cserkészcsapat örömmel hív és vár új jelentkezőket tagjai sorába!
Idén a 2. és 3. osztályos lányok és fiúk számára indulnak új őrsök, de idősebbek is esetleg csatlakozhatnak meglévő őrsökhöz. Őrsgyűlések hetente egy alkalommal vannak többnyire péntek délutánonként vagy szombat délelőttönként. A jelentkezés feltétele – a felekezetnek megfelelő – hitoktatáson való rendszeres részvétel. Jelentkezni lehet az alábbi elérhetőségeken: Forián-Szabó Erika 30 4850255 vagy délután 17 óra után Forián-Szabó Máté 20 9166868 valamint személyesen a TÁBORVETÍTÉS előtt a CSERKÉSZTOBORZÓN, melyet  2017. szeptember 29-én  pénteken 17 órakor tartunk a szentistvántelepi templomban.
Jövő vasárnap Szentírás vasárnapja lesz.
 
Keresztelő
Szeptember 24-én Gergely Máté és Baló Borbála részesül a keresztség szentségében.
 
 
Szombat KÁLVÁRIA 17:30
Vasárnap           
 Budakalász 8 főpásztorunk szándékára
Szentistvántelep 10 + Győri Ferencné
Budakalász 18 + Botkai Gyula
Hétfő Budakalász 18 + Károlyi Lajos
Kedd Szentistvántelep 18 egyházközségünkért Szt. István tiszteletére
Szerda Budakalász 7 egy család szándékára
Csütörtök Szentistvántelep 18 szabad
Péntek Budakalász 18 + Mézes Istvánné Katalin
Szombat 18 Szentistvántelep + édesanya
Vasárnap
Budakalász 8 főpásztorunk szándékára
Szentistvántelep 10 + Hetényi Ferenc
Budakalász 18 + Horváth Attila
A héten a koreai vértanúkat, Szt. Máté apostolt valamint Szt. Pió atyát ünnepeljük.
 Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születés vagy névnapját.
 
Temetés
Mézes Istvánné Katalin  testvérünk temetése pénteken lesz a szentendrei temetőben.
Szilvási Mihály  testvérünk temetése pénteken lesz a katolikus temetőben.
Adj Uram örök nyugodalmat nekik!
 
Esküvő
Szeptember 23-án fogad örök hűséget Kocsis Árpád és Cvetanov Éva.
 
 
 
 
 

 
Idén van Teréz anya halálának huszadik évfordulója, 2012-ben az ENSZ közgyűlése - magyar kezdeményezésre - elfogadta, hogy ez a nap a jótékonyság világnapja legyen. 2013 szeptembere óta tartják ezt a napot, egyre nagyobb társadalmi hatással – tette hozzá Erdő Péter bíboros, prímás. „A karitász szervezetei külön megemlékeznek róla. Aki segíteni akar, adománnyal vagy önkéntes munkával a leginkább rászorulókon, minden plébánián megtalálja a szolgálatokat. Különösen nagy megnemesedésre ad lehetőség a részvétel.”

  Ezért fontos, hogy a fiatalok is vállaljanak ilyen, akár önkéntes szolgálatot - hangsúlyozta Erdő Péter bíboros-prímás. Hozzátette, a súlyos betegekkel vagy a nagyon szegényekkel való találkozás hatalmas nevelő hatással bír. „A szeretetszolgálat, az önkéntes segítség valamilyen módon mindig szükséges lesz. Bármilyen hatékonyak is legyenek a szociális ellátórendszerek, bármilyen jómódú is egy társadalom, a pénzzel meg nem fizethető dolgokat: odafigyelést, emberi szót, szeretetet, igényli a bajba jutott ember. Ezt szívből lehet csak adni. Nem lehet mérni, tervek szerint teljesíteni. A korrektséget, az udvariasságot igen, de a másikra komolyan, szívből ráfigyelő szeretetet csak ajándékba lehet adni.”


 

Forrás: esztergomi-ersekseg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése