2017. november 12., vasárnap

Évközi 32. vassárnap


 
Hirdetések
 
Köszönöm szépen mindazoknak munkáját, akik tegnap segítettek a szentistvántelepi templomkert őszi takarításában.
A Nagypapa-Nagymama Klub következő találkozója november 14-én kedden a szokott időben,  16:30-kor lesz a Szentistvántelepi Plébánia hittantermében. Mindenkit szeretettel várunk. Feladat: elolvasni a Szentírásban a  Mt 8,23-27 (vihar lecsendesítése).
November 19-én, vasárnap a szentmisék végén a Szent Ferenc Karitász Csoport a megáldott kenyereket osztja családonként a Híveknek, Szent Erzsébetre emlékezve, hálás köszönetet mondva az egész éves támogatásért! Kérjük imáikat a rászoruló betegekért, idősekért, magányosakért, nagycsaládosakért és kallódó gyermekekért!
Szentségimádás lesz az eucharisztikus kongresszusra készülve november 25-én szombaton az esti szentmise előtt 5 órától.
Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a Karitász javára.
 
Keresztelő
November 18-án Boros Bálint részesül a keresztség szentségében.
 
 
 
Szombat 18 + Tősér József (halálának 5. évf.)
Vasárnap
Budakalász 8 főpásztor szándékára
Szentistvántelep 10 + Pár János és neje Anna
Budakalász 18 + Szabó Ferenc
Hétfő Budakalász 18 + Imre
Kedd Szentistvántelep 18  szabad
Szerda Budakalász 7 szabad
Csütörtök Szentistvántelep 18 Bözsike néniért
Péntek Budakalász 18 gyermekekért és hozzátartozóikért
Szombat 18 + szülőkért: Imrééért és Erzsébetért
Vasárnap
Budakalász 8 főpásztor szándékára
Szentistvántelep 10 + Abendschein szülőkért és Károly testvérért
Budakalász 18 + Schmidt Kochberger és Fartingel családokért
A héten nemzetünk szentjeire és boldogjaira, Nagy Szt. Albert püspökre és Skóciai Szt. Margitra emlékezünk.
Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születés vagy névnapját.
 

Szt. Erzsébet ünnepére

 Szent Erzsébet, világító példádon felismerheti a világ, mire képesítheti a szeretet, a hit és az alázat a keresztény lelket. Szíved minden erejével egyedül és csupán Istenedet szeretted, tiszta és bensőséges szeretetet ajándékoztál neki. Ezért már itt a földön megízlelhetted a mennyország örömeit és gyönyörűségeit, amelyek azokra a lelkekre várnak, akik hivatalosak az imádásra méltó isteni Bárány lakomájára. Földöntúli világosság, rendíthetetlen hit töltött el téged. Az Evangélium nemes leánya voltál. Felebarátodban Urunkat, Jézus Krisztust láttad. Ezért lelted örömedet abban, hogy a szegényekkel legyél, nekik szolgálj, felszárítsd könnyeiket, bátorságot önts beléjük, mindenféle szükséges szolgálatot teljesíts irántuk betegségeikben és szenvedéseikben egyaránt, amelyeknek mi, emberek, alávetettek vagyunk. Szeretetre méltó Szent Erzsébet! Téged egészen különleges módon szeretett Isten. Légy most a mennyben lelkünk oltalmazója, és segíts minket, hogy mindjobban tetszhessünk Jézusnak! A magas mennyből tekints le reánk! Tekinteted már súlyos betegségekből meggyógyított embereket itt a földön. Mi itt élünk a világban, ebben a rossz, romlott, az Isten ügyeivel szemben közönséges világban. Ezért fordulunk hozzád bizalommal. Kérd az úrtól értelmünk megvilágosodását és akaratunk megerősödését, hogy megtaláljuk lelkünk békéjét és az igaz szeretetet. Amen.
(IX. Pius pápa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése