2017. november 26., vasárnap

Évközi 34. vasárnap


 
Hirdetések
 
Köszönjük a karitász gyűjtésre felajánlott adományokat. Budakalászon 134789 Ft-ot, Szentistvántelepen 105935 Ft-ot továbbítottunk a célra.
A héten elsőpéntek.
Közös adventi koszorúkötést szervezünk december 2-án, szombaton, 9-11 között, a szentistvántelepi hittanteremben. Részletek a kitett szórólapokon.
December 2-án 16 órától Mikulásvárás lesz a Szentistvántelepi templomban, közben Wass Albert: Mese az erdőről című zenés mesejátékát adják elő a cserkészek. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Jövő vasárnap elsővasárnap. A Szentmiséken templomaink javára gyűjtünk. Reggeli szentmisék után rózsafüzér titokcsere lesz.
A Hangművelő Szalonzenekar koncertje 2017. december 3-án vasárnap 17 órai kezdettel ( a szentmise előtt) a kalászi templomban lesz.
Advent első vasárnapján a 10 órás szentmiséről útjára indul a "Szent Család". Aki szívesen befogadná otthonába a képet, majd továbbvinné egy másik családhoz, iratkozzon fel a szentistvántelepi templom előterébe kihelyezett jelentkezési lapra.
Közeledik az Egyházi év vége. Köszönjük mindenkinek, aki már befizette az Egyházközségi hozzájárulását.
Budakalászon 284-en járultak hozzá az Egyházközség működéséhez a nyilvántartásban szereplő 470 egyházközségi tagból.
Szentistvántelepen 199 járultak hozzá az Egyházközség működéséhez a nyilvántartásban szereplő 356 egyházközségi tagból.
Az elsőáldozásról való tájékoztató elkészült, mely a hitoktatóktól illetve a sekrestyében kérhető.
 
 
 
Szombat 18 Anitáért és Erikáért
Vasárnap
Budakalász 8 főpásztor szándékára
Szentistvántelep 10 Táskai nagyszülőkért
Budakalász 18 Katona Máriáért
Hétfő Budakalász 18 + testvér
Kedd Szentistvántelep 18 Lazanyi család
Szerda Budakalász 7 + Monostori György
Csütörtök Szentistvántelep 18 + G Nagy Lászlóért és Paula édesanyjáért
Péntek Budakalász 18 + Réczés András atya
Szombat 18 + Borbála és János szülőkért és Aranka testvérért
Vasárnap (Advent 1. vas.)
Budakalász 8 hívekért
Szentistvántelep 10 Borbáláért és édesanyjáért
Budakalász 18 + Mirk Istvánné Éva
A héten Szt. András apostolnak lesz ünnepe.
Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születés vagy névnapját.
 

 

„TÁRJÁTOK KI A SZÍVETEKET" ADVENTI GYŰJTÉS

A Szent Ferenc Karitász Csoport a helyi Képviselő-testületekkel közösen Adventi gyűjtést hirdet a budakalászi rászoruló betegek, idősek, családok karácsonyi megajándékozására.

December 10.-ig az alábbi adományokat várjuk mindkét templomba:

A templomok előterében elhelyezett PSZICHIÁTRIA feliratú nagy dobozba a Luppa-tó melletti pszichiátrián élő közel 90 gondozott részére gyűjtünk,- figyelembe véve a helyi előírásokat, igényeket és lehetőségeket- kizárólag új, felnőtt méretű, férfi-női sapkát-sálat, nem romlandó édességeket diabetikus és hagyományos kivitelben is, szaloncukrot, pipere cikkeket. (Az ömlesztve gyűjtött adományokat a Karitász Csoport fogja egységesen szortírozni és csomagolni, ezért kérjük ne csomagolják be előre!)

A helyi rászoruló idősek részére a november 26.-án kitett, üres, kis méretű cipős dobozokba kérünk előre becsomagolt ajándékcsomagokat,- figyelembe véve az eltarthatóságot és a praktikus felhasználhatóságot is- lehetőleg a következő tartalommal: gyertya, tea, kávé, kakaó, diabetikus édesség, szaloncukor, pipere cikk, lekvár, méz, nutella, száraz sütemény, mézeskalács. Általános tartós élelmiszert (pl. liszt, cukor) most nem kérünk! A dobozokon kérjük megjelölni, hogy inkább férfi vagy nő részére szánják-e!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése